FUERTEVENTURA (Maxorata)

Den näst största av Kanarieöarna vars erövring inleddes redan 1402 av Jean de Bethencourt. Fuerteventura har en känd historia som sträcker sig så långt tillbaka som till romarriket. Mängder av historiska fynd har gjorts och är väl värda att besöka. Landskapet är låglänt med den högsta punkten ”Pico de la Zarza” ( 830 m.ö.h ) på den södra ändan.

STRÄNDER

Vad som mest lockar är de fantastiska stränderna ( ca. 77 km ) de flesta långgrunda och med vit sand som inbjuder till härliga dagar med sol och bad. Här utövas surfing, windsurfing och kitesurfing. Många internationella mästerskap hålls på stränderna här som också är mycket populära för sportdykning.

Huvudstaden Puerto del Rosario ( ca. 40,000 inv. ) ligger mitt på kusten mot Afrika. Här finns all typ av service samt många trevliga barer och restauranger. Livsstilen är vad vi skulle kunna kalla ”laid back”. Pulsen går verkligen ner när man befinner sig här. Turismen har koncentrerats till Corralejos på den norra ändan och Jandia på den södra spetsen.

Fuerteventura har en stor tillverkning av ost som vinner många internationella priser. Därav ser man ofta stora mängder av getter som ju  ger råvaran till osten.

Andra intressanta byar är La Oliva, Pájara, Antigua och Betancuria ( den första huvudstaden som idag har mindre än 1000 inv. )

INVESTERINGAR

Finns en hel del intressanta projekt här för dig som söker att investera.

Länk till IDEALISTA/ Säljes / Uthyres Fuerteventura

Länk till FOTOCASA/ Säljes Fuerteventura

Länk till FOTOCASA/ Uthyres Fuerteventura

Fantastiska stränder med vit sand
Man märker av närheten till Afrika
Ett speciellt landskap
Jordekorren finns bara på Fuerteventura
Puerto de Rosario
Caleta de Fuste