FUERTEVENTURA (Maxorata)

Den näst största av Kanarieöarna vars erövring inleddes redan 1402 – 1404, tillsammans med Lanzarote och La Graciosa, av fransmännen Jean de Bethencourt och Gadifer de la Salle. Fuerteventura har en känd historia som sträcker sig så långt tillbaka som till romarriket. Mängder av historiska fynd har gjorts och är väl värda att besöka. Landskapet är låglänt med den högsta punkten ”Pico de la Zarza” ( 830 m.ö.h ) på den södra ändan.

Bland de bästa stränderna i världen…

STRÄNDER

Vad som mest lockar är de fantastiska stränderna ( ca. 77 km ) . De flesta långgrunda och med vit sand som inbjuder till härliga dagar med sol och bad. Här utövas surfing, windsurfing och kitesurfing. Många internationella mästerskap hålls på stränderna här som också är mycket populära för sportdykning.

Huvudstaden Puerto del Rosario ( ca. 40,000 inv. ) ligger mitt på kusten mot Afrika. Här finns all typ av service samt många trevliga barer och restauranger. Livsstilen är vad vi skulle kunna kalla ”laid back”. Pulsen går verkligen ner när man befinner sig här. Turismen har koncentrerats till den östra sidan från Corralejos på den norra ändan till Jandia på den södra spetsen. På den sträckan ( ca. 10 mil ), liksom i de inre delarna av ön, finns det vidsträckta områden av fullständigt orörd natur. Till dessa speciella landskap söker sig många internationella filmsällskap för att göra inspelningar. Man pratar fortfarande om hur överraskade personalen på en bensinstation blev när Brad Pitt svängde in på sin motorcyckel för att tanka.

Fuerteventura har en stor tillverkning av ostar som röner stor uppmärksamhet internationellt och vinner många utmärkelser. Av den anledningen ser man ofta stora mängder av getter som ju ger råvaran till osten.

Andra intressanta byar är La Oliva, Pájara, Antigua och Betancuria ( den första huvudstaden som idag har mindre än 1000 inv. )

Länk till IDEALISTA / Säljes / Uthyres Fuerteventura

Fantastiska stränder med vit sand

Man märker av närheten till Afrika
Ett speciellt landskap
Jordekorren ( Ardilla Moruna ) finns bara på Fuerteventura.

Huvudstaden Puerto de Rosario
Caleta de Fuste är väldigt populärt turistmål.

FÖRBINDELSER

Flygplatsen ligger ca. 5 km. från huvudstaden Puerto del Rosario. Hit kommer all nationell och internationell trafik. Binter erbjuder utmärkta förbindelser med alla de andra öarna.

Det finns 3 hamnar på Fuerteventura. Till Puerto del Rosario kommer alla transport- och kryssningsfartyg. I Corralejo finns snabbfärja med FRED.OLSEN Express och ARMAS till Playa Blanca på Lanzarote och från Morro Jable går samma företag till Las Palmas på Gran Canaria.