KANARIEÖARNA

Med ett av världens bästa klimat…

En kort presentation av alla öarna. Visserligen är allt på spanska men… här ser man de stora skillnaderna mellan öarna. Varje ö har sin speciella natur och skönhet. Bosatt på en av Kanarieöarna innebär att Du har enkel tillgång till alla de andra öarna via utmärkta flyg- och båtförbindelser.

TITEL: Öarna som förlänger livet

Vi svenskar ”upptäckte” Kanarieöarna som semestermål under 60-talet. Vi fann ett resmål där vi kunde njuta av sol och värme under de kalla och mörka vintermånaderna. Skillnaden på medeltemperaturen mellan sommar och vinter är faktiskt inte mer än 2-3 grader. Här har vi inte de väldigt höga temperaturerna under sommaren som på spanska fastlandet ( i år har det vissa tider varit 40 -45 gr. i södra delen och vid Medelhavskusten ), och där det under vintern också kan bli riktigt kallt. Kanarieöarna är alltså ett idealiskt område att investera på om man söker ett boende för att verkligen kunna njuta av livet året runt.

Se VÄDRET JUST NU>>> Länk till Webcams / Kanarieöarna

Eurocan / ScanConect  ger Dig tillgång till SAMTLIGA OBJEKT PÅ ALLA ÖARNA. Här kan Du nu se skillnaderna i prislägen i dom olika områdena. Du får alltså också tillgång till hela den stora marknad som finns utanför turistområdena. Där finns många byar, städer och ren landsbygd med en mer ursprunglig bebyggelse. Under de senaste åren märks ett stort intresse för att söka bostad i områden som är mer genuina än de som tillkommit under de senaste åren med enbart turism som mål. Här kan Du upptäcka helt andra typer av bostäder än vad Du kanske från början tänkt.

ECO-turism blir mer och mer populärt varför många investerar i bostäder på landsbygden för uthyrning. Vi förmedlar också uthyrning, städning m.m.

Kanariska flaggan
Puerto de Mogan Gran Canaria
San Mateo Gran Canaria
La Laguna Tenerife
Fuerteventura
Amadores Gran Canaria

Kanarieöarna är återigen i topp som främsta resmålet för svenskarna. Siffrorna visar en ökning med 18 % från 2019 ( före pandemin ). Resandet vänder främst tillbaka från USA och Asien. Klimatet och bekvämligheten ( 6 tim. direktflyg ) är främsta orsakerna tillsammans med tryggheten av att befinna sig inom EU.

Vi uppmärksammar också att skandinaver som har eller har haft bostad på det spanska fastlandet, är intresserade av att flytta till Kanarieöarna. Anledningarna som uppges är naturligtvis det fantastiska klimatet, men också att man söker en mer äkta och lugn livsstil. 

Vid den officiella räkningen år 2020, bodde det ca 4.000 svenskar och norrmän fast registrerade på Kanarieöarna. Till detta kommer de tiotusentals som enbart övervintrar, samt ett stort antal oregistrerade. Det var jämt fördelat 50/50 mellan Sverige och Norge. Drygt 2.000 på Gran Canaria, ca. 1.000 på Teneriffa och resten fördelade på resten av öarna. För 10 år sedan var antalet ungefär det dubbla. Nu ser man dock ett ökat intresse igen, varför man kan anta att siffrorna åter blir något högre vid nästa räkning.