LA GOMERA

Här ser vi den fantastiskt gröna naturen och får en liten inblick i hur man samtalar genom att vissla ”Silbo”

Detta är den näst minsta av Kanarieöarna. Den tredje minsta om man inkluderar La Graciosa som den åttonde ön. 10 % av ytan upptas av nationalparken Garajonay, som inkluderades 1986 av Unesco att tillhöra Världsarvet. Detta skedde också 2009 med det speciella språket ”Silbo”. Detta urgamla språk ( som visslas ) har utvecklats för att kunna kommunicera över de stora dalgångar som genomkorsar hela ön och som gör det svårt att ta sig fram till fots.

La Gomera är en rund ö med högsta punkten Pico Garajonay (1.487 m.ö.h. ) i mitten. Stora områden är lummigt gröna och trädbeklädda, tack vare det ” hav av moln” som bildas av passadvindarna och som utfäller stora mängder fukt/regn. Rik tillgång på vatten gör ön mycket bördig.

Det var från den här ön som Cristobal Colón  ( Christoffer Columbus ) utgick på sina resor till ”Nya Världen” 1492.

Befolkningen uppgår till ca. 22.000 och av dom bor ca. 9.400 i huvudstaden San Sebastián de La Gomera.

 

Länk till IDEALISTA / Säljes / Uthyres / La Gomera

 

FÖRBINDELSER

Flygplatsen ligger vid Playa Santiago och har förbindelser dagligen med Teneriffa Norr och med Gran Canaria endast sommartid. Linjerna opereras av Binter

Båtförbindelser mellan San Sebastián och Los Cristianos ( Teneriffa ) med FRED.OLSEN Express och ARMAS. Överfarten tar 45 – 50 min. Finns också direkt förbindelse med grannön La Palma.